Een nieuwe klacht bij het werken met een computer is de "muisarm" of te wel "RSI" (Repetitive Strain Injury). Veelvuldig dezelfde beweging(en) maken en een onjuiste werkhouding zouden dit probleem veroorzaken.
Dat het probleem serieus is blijkt wel uit de vele informatie welke op het Internet te vinden is. Een goed uitgangspunt hiervoor is bijvoorbeeld deze pagina

En van hulpmiddelen om RSI te voorkomen is een "gyroscope", een bal van circa 7 centimeter doorsnee welke perfect in de handpalm past. Deze bal weegt ongeveer 280 gram.
Door een draaiende beweging vanuit de pols te maken, wordt de "gyroscope" op snelheid gebracht waardoor een kracht tot wel 15 kilogram op de armspieren wordt uitgeoefend. De draaiende beweging en de kracht zou een tennisarm, RSI en CTS (Carpal Tunnel Syndrome) tegengaan. Daarnaast is het ook nog eens een leuke bezigheid.

De luxe uitvoering hebben ook leds aan boord welke feller gaan branden bij het opvoeren van de snelheid. Een stukje software in combinatie met een microfoon geeft eventueel het bereikte toerental weer.

Eerst even uitproberen? Hoewel... de kracht moet je er maar even bij denken...