"Ja, vroeger..."
"Vroeger wist ik met veel moeite een fotograaf te vinden die mijn trouwdag op een VHS videoband wilde vastleggen. Zeer modern destijds..."
Of was u de gelukkige bezitter van zo'n videocamera en hebt u nu vele banden van (klein-)kinderen, vakanties, etc.? Jammer, want de videorecorder lijkt plaats te moeten gaan maken voor de DVD. Niet ten onrechte, gezien de houdbaarheid, het volume en het gebruiksgemak.

Tegenwoordig is er hard- en software in omloop om deze VHS-banden te digitaliseren en op DVD te branden. Kostbare en tijdrovende zaak, afgezien van het feit dat aan de PC ook wel de nodige eisen worden gesteld.

Niet alleen VHS, maar ook de mini-DV bandjes van een camcorder kunnen dit proces ondergaan. En in het formaat dat u wenst: +/-R(W) en single of dual layer.

Ook voor deze werkzaamheden kunt u bij Sitrus terecht. Gezien de lange doorlooptijd om een uurtje VHS naar DVD te converteren, hanteert Sitrus uiterst gunstige prijzen hiervoor.
Heeft u wel edit mogelijkheden, maar geen “capture” mogelijkheden, dan kunnen wij zorgen voor één (of meerdere) onbewerkte bestand(en) in AVI-formaat ter verdere bewerking.